18 september 2023

Feestelijk moment Patronaatwoningen

Op woensdag 13 september is de start van de bouw van 9 Patronaatwoningen in het hart van Made feestelijk gevierd. Wethouder van de gemeente Drimmelen Tim Simons en directeur van Breda Bouw Cees Kwaaitaal hebben samen het symbolische startsein gegeven, terwijl de toekomstige bewoners hun ‘voordeur’ betraden. Een geslaagde middag!

Hart van Made

Het dorpshart van Made ondergaat een ware metamorfose. In de Sint-Bernarduskerk wordt al maanden hard gewerkt door de vaklieden van Breda Bouw en haar partners. De kerk krijgt een nieuwe sociaal-culturele functie met onder andere een bibliotheek, theaterzaal, consultatiebureau en kinderopvang. Rondom de kerk vormt zich een groen park met een aantrekkelijk aanbod koopwoningen.

Patronaatwoningen

Het eerste blok koopwoningen dat gebouwd wordt betreft de Patronaatwoningen. Het blok bestaat uit drie appartementen en zes maisonnettes. Een populair aanbod: ondanks de roerige tijd in de huizenmarktzijn alle woningen voor de start van de bouw verkocht. Een mooie mix van jongeren en ouderen, allen afkomstig uit de gemeente Drimmelen, zullen van deze woningen hun thuis gaan maken.

De eerste contouren van de gouden gevel van de Sint-Bernarduskerk beginnen zichtbaar te worden. Een gouden kerk, een gouden plek. En dat gun ik alle toekomstige bewoners van de Patronaatwoningen: dat jullie hier straks met veel plezier zullen wonen.

Cees Kwaaitaal
directeur Breda Bouw